VERVOER

Vervoer vanuit woonplaats naar het vliegveld in Nederland en terug dient zelf geregeld te worden. Er is een mogelijkheid tot carpoolen mocht men hier behoefte aan hebben. Shuttleservice naar de accommodatie en terug is geregeld.

Neem je ID/paspoort, rijbewijs, vliegtickets, pinpasje en ziektekostenverzekering pasje mee.

Zorg dat je 1,5 uur van tevoren aanwezig bent op het vliegveld bij een klein luchthaven. Moet je naar een groot vliegveld moeten (Schiphol) dan minstens 2 tot 2,5 uur van tevoren aanwezig zijn. Laat je de auto daar staan dan check even op de site van de airport naar de mogelijkheden en wat het je kost.

INCHECKEN

Je kunt 4 dagen van tevoren gratis inchecken, eerder niet. Dan kost het geld en dit kan nog weleens verschillen qua bedrag!! Ik stuur jullie per mail dan de tickets met uitleg hoe dat te doen. Check bij de tickets die ik jullie toegestuurd heb altijd of je naam en de data en het land klopt. Is dit niet het geval dan binnen 12 uur doorgeven. Dan kan het nl nog kosteloos veranderd worden door de maatschappij.

BAGAGE

 

ZONDER INSTAPPEN MET PRIORITEIT

Als je geen Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage hebt gekocht, mag je je rolkoffer niet aan boord meenemen. Je koffer wordt gratis vervoerd in het ruim. De kleine koffer cq handbagage (55 cm x 40 cm x 20 cm)  mag 10 kg wegen.Als je hier niet aan voldoet, moet je een toeslag van € 50 per item betalen bij de gate, dit kan ook leiden tot vertragingen voor alle passagiers aan boord.

INSTAPPEN MET PIORITEIT EN 2 HANDBAGAGES

Alleen klanten die Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage, Flexi Plus, Plus of Family Plus hebben gekocht, mogen hun gebruikelijke hoeveelheid handbagage aan boord meenemen.
Je mag 1 rolkoffer van 55 cm x 40 cm x 20 cm meenemen, en 1 kleine tas, bijvoorbeeld een handtas of laptoptas.
Je rolkoffer mag niet zwaarder zijn dan 10 kg. Deze koffer moet ook in onze sizer en in de bagageruimte boven je stoel passen

Als je een grotere koffer meeneemt kan je niet meer de handbagage koffer meenemen. Dit i.v.m. de shuttle service en kofferruimte bij de transfer van vliegveld naar onze accomodatie. Uiteraard wel je handtas of rugtas.

 

UITERAARD KAN JE EEN EXTRA KOFFER OF EEN EIGEN STOEL BIJBOEKEN

Bij het extra boeken van een koffer, of stoelreservering dien je hier zelf voor te betalen. De prijzen kunnen verschillen, zie Ryanair of Transavia.

 

BOARDINGPASS

Ik krijg de melding voor het inchecken van de boardinpass enkele dagen van tevoren binnen en zal ze dan aan jullie doorsturen. Dit is het moment dat je kosteloos, kunt inchecken, wil je eerder inchecken, bijvoorbeeld 2-3 weken van te voren dan kost dat extra kosten. Kijk dat even goed na.. Heb jij tot 2 dagen van tevoren nog niks ontvangen, don’t worry, de ticket is nl al geboekt, maar laat het me dan even weten.

ADMINISTRATIEKOSTEN

Het is ook mogelijk dat DEVINUS online voor je incheckt. Je krijgt dan de boardingpassen voor heen en terugreis toegestuurd en al je gegevens zijn dan al verwerkt. Jij hoeft hier niets meer voor te doen. De extra kosten hiervoor bedragen 25 euro. Ik heb dan een kopie van je paspoort nodig!

Wil je dat ik een stoelreservering of een extra kofferreservering voor je doe dan komen deze kosten er extra bij. Let op: stoelen met extra beenruimte en aan de vleugel zijn duurder.

Als je een langere vlucht hebt zorg dan dat je een broodje op het vliegveld koopt of van tevoren nog op het vliegveld iets eet. Je mag niet eigen drank en eten meenemen door de douane. Wel mag je je waterfles weer vullen na de douane controle en etenswaren kopen.

KLEINE VERPAKKINGEN

Op Ryanair en Transavia kan je lezen wat je mag meenemen aan vloeistoffen. Deze verpakkingen zijn o.a. bij de Hema, Kruidvat of andere drogisterijen te verkrijgen. Verder is alles op de bestemming zelf in een supermarkt of drogist verkrijgbaar

ACCOMODATIEVRAGEN

Een week van tevoren krijg je de info mail. Hier staat in wat mee te nemen en het adres van de accommodatie. Laat het adres van de accommodatie bij het thuisfront achter. Er is op locatie een wasmachine en handdoeken en een föhn aanwezig, dus dit hoeven jullie niet mee te nemen!

ANNULERING EN REISVERZEKERING

Deze dien je zelf af te sluiten. Tip: Ga je vaker op reis of een weekend weg, neem dan een doorlopende reisverzekering, dit scheelt aanzienlijk en is zoveel praktischer.

ETEN

Graag aangeven of je vegetarisch bent, alleen vis of vlees lust. Of alleseter. Ben jij allergisch ergens voor dan hoor ik dat ook graag. Het gaat hier dus niet om wat je wel of niet lust. Alle reizen zijn volpension. Bij het ontbijt en lunch krijg je koffie, water, thee en sappen. Alcoholische en of frisdranken bij het avondeten zijn voor eigen rekening!

EXCURSIES EN UITSTAPJES

Ook hier geldt dat drankjes die jij nuttigt of extra eten, voor eigen rekening zijn. Vervoer en excursies zoals op de site vermeld staan, zijn gratis.