Home is where my HEART is!

Bijna iedereen kent deze spreuk. Maar waarom begin ik hiermee?

Laat ik mij eerst eens voorstellen. Mijn naam is Sylvia Smit. Ik heb vanaf 2006 een praktijk in Bewustwording en Zelfrealisatie ‘DEVINUS’. Hierin ligt mijn passie, mijn HART! Mijn zoektocht naar mij Zelf begon na mijn scheiding. Ik wist dat ik moest veranderen. Ik was een denker, zat veel in mijn hoofd en dacht dat dit normaal was. Ik wist echt niet beter. Mijn werkomgeving, mijn vriendenkring, mijn relatie, alles waar ik in zat was hier een weerspiegeling van. Over gevoelens en behoeften werd niet gesproken. Ik wist niet hoe. Ik was een kei in beredeneren, onderzoeken, analyseren, wegstoppen en denken, denken, denken. Ik speelde allerlei rollen om te overleven.

De eerste 5 jaren na mijn scheiding heb ik allerlei opleidingen gevolgd  om aan mijn eigen blokkades, pijnen, angsten, gedachten, patronen en overtuigingen te werken. Door de opleidingen die ik volgde leerde ik niet alleen los te laten, maar werd ik ook voor het eerst bewust van een innerlijke leiding en kwam ik in contact met mijn Hart. Ik leerde te luisteren naar de liefdevolle stem van mijn Hart en hierop te vertrouwen.

Langzaam maar zeker voelde ik, leefde ik, en maakte ik steeds meer keuzes vanuit mijn Hart, mijn innerlijke leiding.

Tussendoor bleef ik cursussen volgen en boeken lezen om mijn Hart en ziel te blijven voeden. Het is de Never ending Story geworden. In 2006 starte ik een praktijk voor Bewustwording en Zelfrealisatie – DEVINUS. Tijdens deze periode heb ik samen met Benigna Consten een eigen methode ontwikkeld ‘De DEVINUS methode’ met als doel je Zelf terug te vinden in de liefde die jij werkelijk bent. Deze methode staat uitgebreid beschreven in ons boek ‘Hou ermee op, bevrijd je denkgeest’. Zie www.devinus.nl

 

 

En hoe zit het dan met ‘Home is where my Heart is’?

Foto Sylvia Verhijden-Smit

Sylvia Verhijden-Smit

Als kind wilde ik tourisme of talen gaan studeren. Het leek me heerlijk om te reizen en vreemde talen te spreken, daar had ik gewoon een feeling voor. Beiden gingen niet door en ik belandde in de verpleging alwaar ik 25 jaar gewerkt heb.

 

Zuid-Frankrijk

Tijdens mijn samenwerking periode met Benigna ( 2006-2013) gaven we vrouwen weekenden met als thema ‘Eigenwaarde en Zelfvertrouwen’ en organiseerden we 1x per jaar te Zuid Frankrijk, Rennes Le Chateau, ‘De kracht van de vrouw’ week. Hier kwam ik altijd thuis, voelde ik me Zelf! Na deze week was ik altijd een beetje uit mijn huisje. Ik miste het prachtige, krachtige energetische gebied. Het samen delen met de vrouwen, geven en ontvangen, gedragen worden door de hoge energie, bewuster in verbinding zijn met mijn Hart. Kortom het genieten van de combinatie bewustwording in verbinding Zijn en…………. ontspanning, genieten.

 

Afgelopen jaar (2016) heb ik tijdens de cursusweek te Zuid Frankrijk aan mijn innerlijke leiding om inzichten gevraagd, hoe mijn praktijk en de DEVINUS methode krachtiger neer te zetten, uit te breiden. Ik wilde ermee naar buiten maar wist niet hoe! Ik wilde de DEVINUS methode uitbreiden in Nederland. Ik wist dat het niet meer alleen bij mij moest blijven, maar verspreidt moest worden, alleen ik wist niet hoe! Het antwoord kwam vrij snel via een cursist die mee was gegaan.

Zij kwam op het idee om de DEVINUS methode in Italie te geven voor zowel cursisten als coachen. Dit was het antwoord, de stem van mijn innerlijke leiding. En zo werd een nieuw kindje geboren “Loslaten geeft vrijheid” te Zuid Italie- Puglia. Inmiddels is zij ( Loes Borger) een waardevolle coach van de DEVINUS methode!

 

Italie

Waarom Italie? Italie is het land waar mijn huidige man en ik elkaar hebben leren kennen. We werden niet alleen op elkaar, maar ook op het land verliefd. In Italie voel je de passie van de mensen, het eten, de wijnen en niet te vergeten de ongelooflijke mooie authentieke steden en dorpen. In Italie ligt ons Hart.

Ik heb meteen een week gepland (September 2016) in de hoop met zes deelnemers te kunnen gaan, Uiteindelijk gingen er in totaal 13 deelnemers mee. Vanwege de grote belangstelling nog een week erachter aan gepland en deze was wederom (14 deelnemers) vol geboekt. Ongelooflijk hoe het klopt als je leiding vraagt aan je Hart en vertrouwd op het antwoord van je innerlijke stem. Home is where my Heart is!!

 

 

Lanzarote – Canarische Eilanden

In November 2016 kwam het inzicht dat ik op Lanzarote een cursusweek mocht geven. Nog nooit ervan gehoord en nog nooit daar geweest. En daar ging ik dan. Even 4 dagen voelen en kijken. Een prachtig vulkanisch eiland waar de 5 elementen enorm werkzaam zijn en waar het altijd goed weer is. Waar je al bij de eerste stap die je op het eiland zet, het aarden en de intense rust voelt. Ik werd meteen verliefd en voelde me hier thuis. Home is where my Heart is!!!

Afgelopen maart 2017 ging ik met 14 vrouwen naar Lanzarote toe. De 5 elementen in combinatie met enkele thema’s van de DEVINUS methode leidde tot opnieuw een prachtige inspirerende week “Je Zelf terugvinden”.

 

 

Zes reizen per jaar in 3 verschillende landen… tot nu toe

De reizen hebben zich inmiddels uitgebreid tot zes reizen per jaar in 3 verschillende landen, te weten Zuid Frankrijk, Zuid Italie en Lanzarote.  Ik vind het heerlijk om te doen. Ik geef vanuit mijn hart, leef en reis vanuit mijn hart. Ik ontvang vanuit mijn hart en ben enorm dankbaar!!

Ieder land heeft een ander thema, maar de rode draad is hetzelfde. Het sleutelwoord hier is BEVRIJDING

Bevrijding van al jouw ego gedachten die altijd gebaseerd zijn op angsten, pijnen, tekorten en schuld gevoelens. Door bevrijding kun je weer in verbinding komen met de Liefde die jij bent, en met de ander! Door bevrijding van je ego gedachten kom je in verbinding met je Hart.

Home is where my HEART is!!!